به گزارش آژانس خبری فناوری اطلاعات دماوند –
فضاپیماهای «ژانوس» ناسا برای جمعآوری اطلاعات درباره سیارکی که قرار است در سال ۲۰۲۹ با زمین ملاقات کند، به فضا فرستاده میشوند.
به گزارش ایسنا، ناسا در نظر دارد دو فضاپیمای خود را از انبار بیرون بیاورد تا مأموریت جدیدی را برای جاسوسی از یک سیارک بدنام موسوم به «آپوفیس»(Apophis) تسهیل کند.
به نقل از اسپیس، آپوفیس که با نام سیارک ۹۹۹۴۲ نیز شناخته میشود، یک سیارک ۳۴۰ متری است که احتمال داده شده در سال ۲۰۲۹ از کنار زمین پرواز کند.
زمانی پیشبینی میشد که احتمال برخورد این سنگ فضایی بزرگ با زمین حدود سه درصد باشد. محاسبات جدیدتر، احتمال این برخورد را کاهش دادهاند اما دانشمندان دفاع سیارهای هنوز در حال بررسی دقیق این سیارک برای تعیین خطر احتمالی برخورد با زمین در آینده هستند.
ناسا پیشتر فضاپیمای «اسیریس-اپکس»(OSIRIS-APEX) خود را –با نام پیشین «اسیریس رکس»(OSIRIS-REx)- برای بررسی آپوفیس فرستاده است.
بیشتر بخوانید:
نام جدید ماموریت «اسیریس رکس» برای بازدید از سیارک آپوفیس
آژانس فضایی اروپا نیز در حال توسعه ماموریت خود به نام «ماموریت سریع آپوفیس برای ایمنی فضایی»(Ramses) برای بررسی این سیارک است.
بیشتر بخوانید:
آژانس فضایی اروپا به دنبال تعقیب یک سیارک
با وجود این، به نظر میرسد ناسا اطلاعات بیشتری را درباره آپوفیس پیش از نزدیک شدن آن در سال ۲۰۲۹ میخواهد.
فضاپیماهای ژانوس، دو کاوشگر سیارکی هستند که در اصل برای پرتاب با کاوشگر «سایکی»(Psyche) ناسا طراحی شده بودند. تأخیر در این مأموریت به این معنی بود که کاوشگرهای ژانوس ممکن است اهداف خود را -دو سیارک نزدیک به زمین- از دست بدهند. بنابراین، ناسا در ژوئیه ۲۰۲۳ اعلام کرد که تصمیم گرفته تا کارهای بیشتر را درباره ماموریت ژانوس متوقف کند. اکنون به نظر میرسد که فضاپیماها میتوانند زندگی دوم داشته باشند.
انتهای پیام