به گزارش آژانس خبری فناوری اطلاعات دماوند –
پژوهشگران میگویند آنتیبیوتیکهای جدید و امیدوارکننده ممکن است در میکروبیومهای رودههای ما پنهان باشند.
به گزارش ایسنا، باکتریها سریعتر از گذشته بر آنتیبیوتیکها غلبه میکنند و ما نمیتوانیم داروها را متناسب با سرعت آنها تولید کنیم. بنابراین دانشمندان به روده انسان که محیطی است که خانه حدود ۱۰۰ تریلیون میکروب است، روی آوردهاند تا به دنبال موادی جدید برای استفاده در مبارزه با بیماریها باشند.
محققان در ایالات متحده میکروبیومهای روده ۱۷۷۳ نفر را مورد بررسی قرار دادند و ۴۴۴ هزار و ۵۴ پروتئین را که قبلا از نظر پتانسیل آنتیبیوتیکی شناسایی شده بودند، تجزیه و تحلیل کردند.
از ۷۸ نامزد امیدوارکنندهای که این تیم در آزمایشگاه سنتز و آزمایش کرد، ۷۰.۵ درصد از آنها توانایی مبارزه با میکروبهایی مانند باکتریها را نشان دادند که نشان میدهد در نهایت میتوان از آنها در تولید آنتیبیوتیکها استفاده کرد. همچنین نشان میدهد که روده ما واقعاً حاوی مواد و انتخابهای گستردهای برای مبارزه با عوامل بیماریزاست.
سزار دلا فوئنته، مهندس زیستی از دانشگاه پنسیلوانیا میگوید: ما به زیستشناسی به عنوان یک منبع اطلاعاتی فکر میکنیم. همه چیز کد است و اگر بتوانیم الگوریتمهایی را ارائه کنیم که بتوانند آن کدها را مرتب کنند، میتوانیم کشف آنتی بیوتیک را به طرز چشمگیری تسریع کنیم.
یکی از امیدوارکنندهترین پروتئینهای کشف شده، پرووتلین-۲(prevotellin-2) است که تواناییهای از بین بردن باکتریها را نشان داده که با پلیمیکسین B(polymyxin B) همخوانی داشت و در حال حاضر یکی از آنتیبیوتیکهای پیشرو است که برای مقابله با عفونتهایی که مقاومت در برابر چندین داروی دیگر ایجاد کردهاند، مفید است.
آمی بات، دانشمند دانشگاه استنفورد میگوید: این نشان میدهد که استخراج میکروبیوم انسان برای انواع جدید و هیجانانگیز پپتیدهای ضدمیکروبی، مسیری امیدوارکننده برای محققان و پزشکان و به ویژه برای بیماران است.
کار زیادی لازم است تا بتوان این پروتئینها را به آنتیبیوتیکهای واقعی تبدیل کرد، اما این نتایج اولیه بسیار امیدوارکننده هستند.
محققان همچنین خاطرنشان میکنند که پروتئینهای شناسایی شده مانند مولکولهای ضد میکروبی معمولی ساخته نمیشوند. این شاید بتواند راههای جدیدی را برای توسعه این قاتلهای ابرباکتریها باز کند.
مارسلو تورس، مهندس زیستی از دانشگاه پنسیلوانیا میگوید: جالب است که این مولکولها ترکیب متفاوتی با آنچه که به طور سنتی ضد میکروبی در نظر گرفته میشود، دارند.
وی افزود: ترکیباتی که ما کشف کردهایم کلاس جدیدی را تشکیل میدهند و ویژگیهای منحصر به فرد آنها به ما کمک میکند تا فضای توالی ضد میکروبیها را درک کنیم و گسترش دهیم.
روش سنتی تولید آنتیبیوتیکها از محیط وسیعتر، زمان و تلاش زیادی میطلبد. به همین دلیل است که دلا فوئنته و همکارانش به دنبال منابع آنتیبیوتیکهایی هستند که از قبل در طبیعت وجود دارند و میتوانند سریعتر فعال شوند.
مقاومت آنتیبیوتیکی مشکلی است که به سرعت در حال رشد است و با میلیونها مرگ مرتبط است. دانشمندان سخت در حال کار بر روی راهحلها هستند، اما این یک مسابقه دائمی برای جلوتر ماندن از باکتریهای در حال تکاملی است که با آنها میجنگیم.
اکتشافات گزارش شده در این مطالعه فرضیه اصلی محققان را تأیید میکند. اینکه تکامل و سازگاری مداوم در روده برای زنده ماندن میتواند به میکروبیوم ما ابزارهایی برای از بین بردن سایر عفونتها با داروهای هدفمند بدهد.
این پژوهش در مجله Cell منتشر شده است.
انتهای پیام