به گزارش آژانس خبری فناوری اطلاعات دماوند – به نقل از ارز دیجیتال – شاخص مقاومت نسبی (RSI) پس از بازگشت از منطقه اشباع فروش خط روند صعودی تشکیل داده و این در حالی است که کندلهای قیمت بیت کوین یک خط روند نزولی را به وجود آوردهاند. واگرایی بین شاخص مقاومت نسبی و کندلهای قیمت، میتواند نشانهای قابلتوجه برای افزایش قیمت بیت کوین باشد.
به گزارش کوین تلگراف، روند نزولی اخیر بیت کوین نشان میدهد که بازار پیش از دریافت تأیید برای سقوط گسترده قیمت دچار فرسودگی شده است و شاخص قدرت نسبی (RSI) هم این موضوع را تأیید میکنند.
شاخص RSI، قدرت و تغییر جهت روند بازار را همزمان با نوسانات قیمت اندازهگیری میکند. این شاخص در محدوده مشخصی از اعداد بین صفر تا ۱۰۰ کار میکند. هرچه نمودار RSI به عدد صفر نزدیکتر شود حرکت قیمت ضعیفتر است و هرچه به عدد ۱۰۰ نزدیکتر شود حرکت قیمت قدرتمندتر است.
محدوده مشخصشده در شاخص RSI میتواند به معاملهگران کمک کند تا فرصتهای خریدوفروش را شناسایی کنند. با نگاه جزئیتر، زمانی که نمودار زیر سطح ۳۰ قرار دارد، نشان میدهد که آن دارایی در محدوده اشباع فروش قرار گرفته؛ بنابراین میتوان گفت این نقطه فرصت مناسبی برای خرید است. از طرفی دیگر، قرار گرفتن RSI در بالای سطح ۷۰ نشان میدهد که این دارایی در منطقه اشباع خرید قرار گرفته است؛ به این معنی که معاملهگران برای حفظ سود خود باید دارایی خریداری شده را به فروش برسانند.
علاوه بر این، شاخص مقاومت نسبی این امکان را در اختیار کاربران قرار میدهد تا بر اساس واگرایی بین قیمت و نمودار RSI فرصتهای خریدوفروش یک دارایی را شناسایی کنند. برای مثال، زمانی که نوسانات قیمت یک خط روند نزولی تشکیل میدهد اما نوسانات RSI یک خط روند صعودی را به نمایش میگذارد، این واگرایی صعودی است و بهعنوان سیگنال خرید در نظر گرفته میشود. متقابلاً، واگرایی نزولی زمانی اتفاق میافتد که نوسانات قیمت یک خط روند صعودی تشکیل دهد اما RSI در حال تشکیل یک خط روند نزولی باشد.
بنابراین میتوان گفت که واگرایی صعودی در نمای بازار بیت کوین تشکیل شده است. یکی از تحلیلگران مشهور بازار ارزهای دیجیتال که در توییتر با نام کریپتو بِرد (CryptoBirb) شناخته میشود، واگرایی قیمت بیت کوین در نمای ۱ روزه بازار را مشاهده کرده است. او گفته است که کندل قیمت بیت کوین یک خط روند نزولی تشکیل داده و تقریباً همزمان با آن RSI یک خط روند صعودی تشکیل داده است.
همان طور که از نمودار پیداست، قیمت بیت کوین پس از رسیدن به سطح ۳۶,۶۷۵ دلار در ۲۹ ژوئن (۸ تیر) به سمت پایین اصلاح شده و روز جمعه قیمت به پایینتر از ۳۳,۰۰۰ دلار رسیده است. RSI نیز همزمان با آخرین سقوط قیمت نزولی شده و هماکنون در نزدیکی سطح ۴۲ قرار گرفته که تقریباً محدودهای صعودی است.
احساسات نزولی بازار بیت کوین به دلیل گسترش اخبار منفی ادامه یافته است. اخبار مربوط به ممنوعیت استخراج و معاملات ارزهای دیجیتال در چین و پس از آن سختگیریهای مقامات انگلیس، هند، آفریقای جنوبی و آمریکا نیز این احساسات نزولی را تقویت کرده است.
برای مثال، نهاد قانونگذار امور مالی انگلستان بایننس، بزرگترین صرافی ارز دیجیتال جهان را از ادامه فعالیت در انگلیس منع کرد. علاوه بر این، اداره اجرای احکام هند هم احضاریهای را بر علیه وزیراِکس (WazirX)، صرافی زیرمجوعه بایننس در هند، صادر کرد که این موسسه را به تسهیل فرآیند پولشویی متهم کرده بود.
بانک مرکزی آمریکا هم سرمایهگذاران بیت کوین را غافلگیر کرد. این نهاد دولتی ناگهان تصمیم گرفت که برای سال ۲۰۲۳ نرخ بهره بانکی را افزایش دهد. در پی اعلام فدرال رزرو قیمت بیت کوین ۲۸ درصد کاهش یافت، اما پس از تشکیل حمایت در سطح ۳۰,۰۰۰ دلار، بازار تاحدودی خود را بازیابی کرد.
با این حال خریداران موفق نشدهاند قیمت بیت کوین را بالای سطح ۴۰,۰۰۰ دلار حفظ کنند. در نتیجه بیت کوین همچنان در محدوده ۳۰,۰۰۰ تا ۴۰,۰۰۰ دلار گیر افتاده است و در کوتاهمدت هم حرکت جهتدار مشخصی دیده نمیشود.
کنستانتین آنیسیمف (Konstantin Anissimov)، مدیر اجرایی صرافی «CEX»، گفته است سرمایهگذاران بزرگ بهخاطر نگرانی از تاثیرات زیستمحیطی استخراج ارزهای دیجیتال از بیت کوین فاصله گرفتهاند. او معتقد است اگر ماینرهای بیت کوین به استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر رویآورند، علاقه عمومی نسبت به ارزهای دیجیتال بار دیگر افزایش خواهد یافت.
آنیسیمف همچنین گفته است:
زمانی که نگرانیهای زیستمحیطی برطرف شود، بسیاری از سرمایهگذاران نهادی بار دیگر به ارزهای دیجیتال اعتماد کرده و بیشتر خرید خواهند کرد. بیت کوین در کوتاهمدت به سمت ۵۰,۰۰۰ دلار و در بلندمدت به سمت ۷۵,۰۰۰ دلار حرکت خواهد کرد.